До Нового року цінники на АЗС відчутно зміняться. До яких цінових сюрпризів готуватимуться українські водії, розповів директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн в ефірі телемарафону.

Україна змогла адаптуватися до нових реалій через страйк польських перевізників та знайшла нові шляхи ввезення палива. Це допомогло наповнити ринок та стабілізувати ситуацію з цінами на автогаз та бензини.

АЗС. Фото: скрін youtube

"Українські компанії просто обійшли цю блокаду трьома шляхами. Перший – це збільшили залізничні відвантаження. По-друге, це поїхали в об'їзд Польщі через Словаччину, Румунію. По-третє, збільшили закупівлі на південному напрямку, щоб не купувати у Польщі”, - зазначив експерт.

АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Сергій Куюн заявив, що дефіцит ліквідовано і ціни на пальне вже активно повзуть униз. Більше того, така тенденція продовжиться найближчими днями. Вже до кінця Нового року водії побачать приємніші розцінки на АЗС.

Прогнозується, що автогаз може подешевшати до 30 гривень за літр, а бензин пропонуватиметься приблизно за 50 гривень за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям підказали, як уникнути евакуації авто на штрафмайданчик: можна ще й заробити.

Також наш портал інформував, доведеться бути пішки: водіям нагадали, за що можуть забрати права на три роки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 6800 тисяч гривень за неправильне паркування: парламент хоче збільшити штрафи для водіїв.