Поширена шкідлива звичка може завдати українцям відчутних збитків - до 15 тисяч гривень. Кого, коли й за що можуть оштрафувати, нагадав офіційний telegram-канал Держпродспоживслужби "Захист прав споживачів".

Чинне законодавство забороняє куріння у громадських місцях, у тому числі у кафе та ресторанах. У разі підозри, що заклад порушує антитютюновий закон, українців просять інформувати відповідні органи.

Кафе, фото: Знай.ua

Бажано зробити фотофіксацію правопорушення, а також обов'язково дізнатися про найменування та адресу закладу. Дані слід надіслати до Держпродспоживслужби.

Штраф за дозвіл курити у ресторані становитиме 3000 гривень, а при повторному порушенні – 15 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube

"Представники Держпродспоживслужби прийдуть до закладу, перевірять чи є правопорушення, і у разі підтвердження - випишуть штраф. Спершу штраф для закладу складає 3 000 гривень, а за кожне повторне протягом року порушення — 15 000", - йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужбі нагадують, що пасивне куріння не менш небезпечне для здоров'я, тому відвідувачам закладів не варто мовчати про порушення.

Штрафи. Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатіть штраф, коли підете за ялинкою: українцям сказали, як не помилитися з новорічною красунею.

Також наш портал інформував, замість ялинки та святкового столу – у в'язницю: українців попередили про відповідальність у новорічну ніч.

Крім того, ми писали, до 6800 тисяч гривень за неправильне паркування: парламент хоче збільшити штрафи для водіїв.