Народний депутат Дмитро Гурін вкотре став мішенню для потужної критики українців після того, як опублікував у Х пост, в якому пожалівся на «скромні» депутатські пільги.

У своєму дописі Гурін перелічив привілеї, якими користуються народні обранці: оплата оренди житла для депутатів з регіонів (20 тисяч гривень), компенсація транспортних витрат (7,5 тисяч гривень), доступ до медичних послуг у поліклініці та Феофанії з тримісячною чергою, а також можливість замовити службове авто, яке, за словами Гуріна, "нікому не потрібно". Він зазначив, що ці пільги далекі від розкішних, і що компенсація на транспорт "ні на що не вистачає".

Допис нардепа. Скріншот: Х

Користувачка під ніком Пані Сало, яка працює вчителькою і щодня їздить з Бучі до Києва, детально описала свої щоденні витрати на дорогу: 136 гривень на день лише на транспорт. Для людини, чий оклад складає всього 8800 гривень на місяць, це не просто великі, а захмарні витрати.

"Не думаєте? Подумайте", — звернулася вона до нардепа, який, схоже, не уявляє, що таке жити на просту зарплатню вчителя.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Показати ще

Коментар українки. Скріншот: Х

До Пані Сало швидко приєдналися й інші користувачі. Один із них зазначив, що окрім витрат на транспорт, вчителі самостійно купують собі комп'ютери, оплачують інтернет, необхідний для роботи, та навіть програмне забезпечення для проведення занять.

Один із користувачів звернувся до Гуріна:

"А куди ж ви по роботі катаєтеся? Ну от реально — куди? Ваша справа на окрузі приймати й закони голосувати й писати. Куди вам так сильно потрібно? Рєшать дєлішкі?"

Не стрималися й інші українці:

"У всіх різна робота. Не думаю, що депутатам потрібен транспорт та зарплатня більше, ніж у захисників! Отримуйте 10 грн без авансів та доплат і все у вас буде добре!"

Критики звернули увагу на те, що у часи, коли більшість українців відчувають фінансовий тиск, розмови про привілеї для народних обранців виглядають особливо цинічно.

Коментарі. Скріншот: Х

Нагадаємо, Український депутат Артем Дмитрук звинуватив ЗСУ у знущанні з російських дідів: офіцери в гніві

Раніше ми розповідали, що Чиновники передмістя Києва роблять бізнес на дітях: сільрада скуповує садки за мільйони, щоб збагатити одну сім'ю

Також, "Укрпошта" вирішила "розгулятися" на 41 млн грн: у розпал кризи гроші підуть на світшоти та рекламу