Попри те, що більшість котячих є вправними плавцями від народження, вони вирізняються й хронічною непереносністю купання. Проте зоологи дійшли висновку, що коти абсолютно не бояться води, а купання вони уникають зовсім з інших обґрунтованих причин.

Перш за все, купання для кішки є нав'язаною процедурою, і вона щиро не розуміє навіщо господар насильно саджає її у ванну і миє синтетичним шампунем з неприємними парфумерними добавками, які для тварини мають огидний запах. Також кішки не хочуть замерзнути, а мокра шерсть перестає захищати кота від замерзання. Повітряний прошарок між шкірою і шерстю також захищає тварину від перегріву.

Купання кота, скріншот: YouTube

Мокра шерсть пахне набагато сильніше і відлякує жертву, а сильні аромати роблять кота легкою здобиччю для більшого хижака. А це дуже актуально для котячих, які за своєю природою полюють, перебуваючи в засідці. Крім того, мокра шерсть притягує пил, бруд і бактерії. Вода знежирює шерсть, погіршуючи її стан. У тварин інша температура тіла, тому тепла на думку господаря вода здається улюбленцю крижаним душем. А при потраплянні рідини у вуха їм загрожує запалення.

Необхідно зайти з вихованцем у ванну кімнату, різко його підняти і поставити у порожню ванну. Тварина повинна зрозуміти, що ванна не представляє загрози. Паралельно хваліть і гладьте його. Тепер можна поступово вмикати душ. Однак, якщо кіт сильно нервує — краще відпустити його. Можна переманити кота з одного кінця ванної в інший ласощами, тим самим навчивши ходити у воді. Поступово потрібно збільшувати рівень води у ванній.

Купання кота, скріншот: YouTube

Привчати до купання можна змалечку. Періодично ставте миску кошеняти у ванну кімнату і годуйте його тут, одночасно включаючи воду для звикання. Наступного разу підготуйте все так, щоб кошеня могло намочити лапки. Наприклад, можна зацікавити його улюбленою іграшкою. Повторюйте маніпуляцію, збільшуючи рівень води.

Загальні рекомендації для купання:

  • Температура води має бути 38-40 градусів.
  • Кіт буде відчувати себе впевненіше, якщо лапи не будуть ковзати по поверхні ванни – покладіть на дно рушник або гумовий килимок.
  • Тварина завжди має відчувати під лапами дно.

Купання кота, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, без хімії та лежачи на дивані — найпростіший спосіб очистити дверцята духовки від жиру. Очищення внутрішніх поверхонь духовки від жиру без хімії та зайвих зусиль

Як повідомляв портал "Знай.ua", темніє в очах при різкому підйомі — чи варто лякатися і мчати до лікаря. У чому справа, якщо при спробі різко встати у людини темніє в очах

Також "Знай.ua" писав, швабра та віник замість спортзалу - 5 домашніх занять, які замінять фітнес по витраті калорій. Названо 5 домашніх занять, які замінюють фітнес по витраті калорій