Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні буде обговорювати кризу в зеленій енергетиці та можливості дозволу із ситуації шляхом укладення меморандуму з інвесторами із США, Швеції, Канади, Норвегії, України, а також профільними асоціаціями.

Як повідомила член правління Європейсько-українського енергетичного агентства (ЄУЕА) Аліна Свідерська, інвестори розраховують на прийняття компромісного рішення.

«Сьогодні відбудеться зустріч з прем'єр-міністром, Міністерством енергетики, представниками Європейського енергоспівтовариства, де ми будемо обговорювати проект меморандуму для вирішення кризового моменту, - сказала Свідерська.

При цьому вона наголосила, що інвестори у відновлювану енергетику давно працюють над досягненням компромісу з державою і очікують підписання меморандуму ще з жовтня 2019 року.

«Зараз ми в процесі медіації з Європейським енергоспівтовариством, який спостерігає за дотриманням Україною міжнародних зобов'язань», - сказала член ЄУЕА.

Популярні новини зараз

Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Показати ще

Разом з тим, вона висловила сподівання, що для вирішення кризової ситуації положення меморандуму ляжуть в основу законопроекту, який в подальшому буде розглядатися в парламенті.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища розпочало реалізацію ключових заходів по висновку енергетичної галузі країни з кризи. Серед пріоритетних завдань відомства – досягнення компромісного рішення з інвесторами у відновлювану енергетику та підписання меморандуму, щоб дати зарубіжним інвесторам розуміння щодо роботи вже побудованих і реалізації майбутніх проектів в секторі зеленої енергетики.