Нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова потрапила в гучний скандал після свого відео, в якому вона розмірковує про те, чи потрібно виплачувати безробітним соціальну допомогу.

Глава парламентського комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів, нардеп від фракції Слуга народу Галина Третьякова заявила, що у безробітних народжуються діти "дуже низької якості".

"Коли ми надаємо гроші для дитини, яку народжують не для того, щоб надати їй рівні права, а для того, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримуємо дітей "дуже низької якост". Пізніше вони теж "сідають" на державні гроші", - заявила вона.

Третьякова зазначила, що Великобританія дуже жорстко ставиться до непрацюючих. Вона підкреслила, що екс-заступник міністра соцполітики цієї країни навіть колись сказав, що той, хто хоче отримати соціальну допомогу, повинен бути стерилізований.

За її словами, раніше так поступали з жінками, які не мали вищої освіти, і влада Сінгапуру - стерилізували.

Відео викликало шквал критики в соціальних мережах. Користувачі нагадали нардепці, що раніше нацисти ділили людей на "якісних і неякісних".

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

У зв'язку з цією ситуацією в Раді Федерації профспілок зажадали відставки Третьякової, звернувшись з відповідним листом до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Постійна комісія Ради з питань рівності чоловіків і жінок звинуватила нардепку в "антисоціальній та антигуманній позиції".