Літаки поки що не літають, а поїзди почали запускати з обмеженнями. Але це не привід провести вихідні вдома перед телевізором. Під Києвом є цікаві місця, які подарують вам незабутні емоції лише за день прогулянки.

Дендропарк "Олександрія", Біла Церква

Дендропарк "Олександрія", фото alexandria-park

Парк в Білій Церкві закладений наприкінці 18-го століття і є найбільшим в Україні. Його площа близько 400 гектарів. Парк було створено понад 200 років тому родиною землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького.

Гуляти парком можна самостійно або з екскурсоводом. Все про ціни та послуги можна дізнатися, перейшовши за цим посиланням.

Садиба Хоєцьких, Томашівка

Садиба Хоєцьких, фото Степана Смишляєва

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

У 60 кілометрах від столиці розташована будівля початку 20 століття в стилі модерн – маєток Хоєцьких. Дітище архітектора Валеріана Куликівського відразу охрестили "Малим Ермітажем".

Зараз там розташовується Різоположенський чоловічий монастир. Ходити можна вільно. Також на території є дитячий майданчик з гойдалками, страуси, фазани, павичі і навіть альпаки.

Церква на воді, Ржищів

В 80 кілометрах від Києва по Обухівській трасі є унікальне місце – Церква на воді в Ржищеві.

Після розливу Канівського водосховища село Гусинці опинилося під водою, але церква залишилася незайманою. Потім місцева громада взялася за її відновлення.

Враховуючи, що церква знаходиться на одному з островів, дістатися туди можна тільки на катері. Така послуга може коштувати від 50 до 250 гривень з людини.

Мальовниче Дніпро, Витачів

село Витачів, фото Романа Романюка

Неподалік від Ржищева знаходиться одне з найдавніших поселень в Україні – село Витачів. Мальовничі види на річку Дніпро, які відкриються перед очима, ви запам'ятаєте надовго. Спостерігати за цією красою потрібно з однієї з найвищих точок Київщини – гори Краснухи.

В селі варто також заглянути в Витачівську каплицю, споруджену в 1991 році за проектом Тараса Шевченка.

Аеродром і етносело, Бузова

село Бузова, фото chayka.aero

Любителям неба сподобається ґрунтовий аеродром у Бузовій в 20 кілометрах від Києва по Житомирській трасі. У теплу пору року тут літають на планерах. За цим видовищем можна просто поспостерігати, так і політати на планері або одномоторному літаку в якості пасажира.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, які країни вже готові приймати громадян України в якості туристів без додаткових обмежень.

Як повідомляв портал Знай.uа, лоукостер WizzAir відновив роботу своєї бази в аеропорту "Київ" – напрями та умови польотів.

Також портал Знай.uа писав, як літати за кордон у період пандемії, щоб не нарватися на депортацію.