В Україні хочуть збільшити податки на автомобілі. На офіційному сайті Верховної Ради від 19-го червня з'явився відповідний законопроєкт №3704. Згідно з ним, парламентарі хочуть, аби кожен водій дорогого авто платив за машину 25 тисяч гривень на рік. Раніше це стосувалося тільки власників елітних машин.

Згідно з законопроєктом №3704 парламентарі хочуть, щоб кожен водій дорогого авто платив за машину 25 тисяч гривень на рік. Раніше це стосувалось лише власників елітних машин (понад 1,7 мільйона гривень за авто).

Автомагістраль / Фото з вільних джерел

Відповідно, якщо новий законопроєкт буде схвалено, то він торкнеться:

  • автомобілів, вік яких до 8 років;
  • вартість автомобіля до 200 мінімалок (944 тис. грн).

В результаті значна частка тих українців, які ніколи не платили податок на авто, змушені будуть віддати до бюджету 25 тис. грн. Якщо ж не заплатити протягом 60 днів, сума податку буде рости. Якщо заплатити в перші 90 днів — плюс 10% до штрафу, після 90 днів - 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Слід зауважити, що податкова може вилучити автомобіль у її власника, якщо він відмовляється платити. Під час несплати податку автомобіль продати або подарувати неможливо.

Автомобілі, фото: Getty Images

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, школярів більше не навчатимуть так, як раніше — що зміниться в українській освіті з 1 вересня

Як повідомляв портал "Знай.ua", пробирались до Європи під покровом ночі — на кордоні з Польщею затримано групу нелегальних мігрантів

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня. ЄС рекомендував список країн, для яких відкриє кордони з липня