З 1 липня в Україні має запрацювати ринок газу для населення. Для повноцінного старту відкритого ринку спрощення процедури зміни постачальника було обов'язковою умовою.

Відтепер українці зможуть самостійно вибирати для себе постачальників послуг і держава більше не зможе диктувати ціну на газ. Таким чином, споживач має право сам вибрати компанію, яка пропонує більш низьку ціну за "блакитне паливо".

Для цього потрібно підписати договір і відправити його компанії по електронній пошті або укласти угоду в офісі. Перехід здійснюється упродовж 21 дня.

Голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook пояснив, що з липня споживач газу зможе змінювати постачальника в один клік, лише відправивши постачальнику заяву-приєднання.

ціни на газ, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

"Все інше за вас зробить новий постачальник за допомогою сучасних інформаційних технологій", - написав Коболєв на своїй сторінці в Facebook.

Він підкреслив, що до впровадження змін процес міг тягнутися місяцями. З новими правилами можна змінити постачальника протягом трьох днів.

"Це сміливий, але необхідний крок для запуску роздрібного ринку газу. І я вдячний, що незважаючи на коронавірусну пандемію, регулятор продовжує реформувати український ринок газу і змінив правила, щоб нарешті дати свободу вибору кожному українцю", - написав Коболєв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні визначилися, як боротися з боржниками комуналки.

Як повідомляв Знай. ua, що зміниться для споживачів побутового газу з 1 липня.

Також Знай. ua писав, що українцям хочуть списати борги за комуналку.