Полуницю вирощують практично на кожному городі, а деяким вдається навіть виростити кілька кущів у себе на балконі. Однак не всі знають, що за неї важливо правильно доглядати навіть після того, як зібрали урожай. Нескладні дії допоможуть у наступному році отримати багато смачних і великих плодів.
Першим ділом видаліть все листя з куща. Залиште тільки невеликі стебла біля кореня (приблизно 3–5 см). До настання морозів полуниця випустить молоді здорові листя.
Важливим етапом є обробка рослини і ґрунту навколо засобами від шкідників і хвороб. У спеціалізованих магазинах продають для цих потреб безліч препаратів. Тільки дотримуйтесь інструкції.
Азотні добрива зроблять рослина сильним. Ідеальним варіантом для полуниці стане аміачна селітра. Але пам'ятайте, що якщо добрива буде занадто багато, то ви можете отримати великі кущі з маленьким урожаєм.
Лише $100 на місяць: адвокати беруться захистити ухилянтів від ТЦК, можна оформити підписку
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Для розчину достатньо розвести 10 г селітри на 10 л води. На кожен кущ вам в середньому знадобиться 200–300 мл живильної рідини. Орієнтуйтеся на склад ґрунту. Глинистий грунт потрібно поливати менше, а ось піщаний вбере більше води, погано затримуючи її.
Як тільки настануть перші холоди, вам знову потрібно буде внести добрива. Але на цей раз вже фосфорно-калійні. Вони дадуть можливість кущах спокійно перезимувати, а ще підвищать опірність полуниці хвороб. Повторіть процедуру ще раз через два тижні.
Через рік чекайте щедрого полуничного врожаю.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.
Як повідомляв Знай. ua, ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.
Також Знай. ua писав, що ви в неї закохалася з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоним цибулею.