З 2018 року в Україні діє програма "Пакунок малюка". Суть її полягає в наданні за державний рахунок коштів першої необхідності по догляду за дитиною. В цю посилку входять пелюшки, підгузники, дитяче харчування, речі для новонародженого, матрац і подушка для сну і багато іншого.

Однак найближчим часом батькам можуть надати вибір: отримувати "Пакунок малюка" або відмовитися від неї, замінивши грошовою компенсацією. Це може бути дуже зручно для батьків, які заздалегідь купили все необхідне для перших місяців життя дитини.

Міністерство соціальної політики на своїй сторінці в Facebook опублікував заяву про старт пілотного проекту монетизації "Пакунок малюка". Нова програма набере чинності з 1 вересня 2020 року. У такому випадку батьки зможуть відмовитися від непотрібних речей і замінити їх матеріальною компенсацією. Пілотний проект діятиме 1 рік.

Також у Мінсоцполітики назвали суму, яку отримають батьки. Вона становить 5 000 гривень. Кошти будуть перераховані на спеціальний рахунок, який можна відкрити тільки в “Приватбанк”. Батьки мають право звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дня народження дитини. Гроші можна витратити тільки на речі для малюка або засоби гігієни для мами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Нагадаємо, Лазебна поставила крапку в підвищенні пенсійного віку: "Більше нікуди".

Як повідомляв Знай.uа, українцям затримають пенсії? У ПФУ назріває криза, не вистачає 3,4 млрд.

Знай.uа писав, українцям підвищать пенсії в два рази: у Мінсоцполітики озвучили терміни.