Серія вибухів сколихнула Ліван 4 серпня ввечері. Тисячі постраждалих, зруйновані дороги, розтрощені будинки - Бейрут оголосили зоною лиха. В країні оголошено триденний траур.

Хронологія подій у Бейруті:

17:15, 4 серпня - перший вибух, він був відносно слабким, а вибухова хвиля від другого породила сейсмічні хвилі, еквівалентні землетрусу магнітудою 3,3. Вибух був настільки сильним, що його почули жителі Кіпру, який знаходиться в 240 кілометрах від Лівану.

18:00, 4 серпня - над містом повисла хмара у формі гриба. У Бейруті постраждали будівлі, розташовані в радіусі 10 кілометрів від порту: в одних обрушилися фасади, в інших відірвало балкони.

Вибух в Бейруті, фото: youtube

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

19:00, 4 серпня - катастрофа перетворила місто на руїни: десятки будівель виявилися знищені, а сотні — зруйновані. Вулиці завалило уламками будівель, що стоять у постраждалих районах автомобілі перекинулися. Після вибуху Бейрут оголосили зоною лиха.

20:00, 4 серпня - з попелу дістають тіла загиблих і поранених. У багатьох магазинах і офісах момент вибуху потрапив на камери відеоспостереження. На записах видно, що вибухова хвиля була настільки сильною, що у багатьох будинків вибило скла.

22:00, 4 серпня - шукати вночі важко, оскільки у місті немає електрики. Бейрт чекає справжня катастрофа і потрібен час, щоб оцінити масштаби збитків.

9:00, 5 серпня - прем'єр-міністр назвав зберігання матеріалів "неприйнятним" і закликав розслідувати причину вибуху, результати будуть опубліковані протягом п'яти днів, йдеться у повідомленні.

12:00, 5 серпня - люди масово телефонують у відділення екстреної допомоги у пошуках своїх близьких.

13:00, 5 серпня - Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вирішила направити в Бейрут медичну допомогу. В країну надійдуть травматологічні набори з приладдям для екстрених потреб та хірургічні набори. Допомога розрахована на лікування та оперування 500 постраждалих.

14:00, 5 серпня - круїзний лайнер Orient Queen, що належить ліванській Abou Merhi Group, затонув в порту Бейрута після потужного вибуху, що прогримів там напередодні.

За даними телеканалу OTV, загинули дві людини, сім членів екіпажу постраждали.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше ми писали, що українка випадково стала свідком вибуху у Бейруті: "Заглушив вуха, будинок почав хитатися".

Як повідомляв Знай.uа, трагедія у Бейруті: на місці НП знайшли російську вибухівку.

Знай.uа писав, вибух в порту Бейрута: на відео потрапив момент, що відбувалось всередині одного з магазинів.