В результаті окупації Донбасу було зруйновано величезну кількість інфраструктури. Були вивезені і знищені заводи, сотні організацій позбулися майна. Крім того, постраждала велика кількість квартир і приватних будинків. Всі ці витрати після деокупації доведеться понести Україні. Фахівці вже підраховують, скільки доведеться заплатити за відновлення окупованої частини Донецької та Луганської області.

Експерт Олег Устенко заявив на Радіо Свобода, що на відновлення окупованих територій знадобиться витратити не менше 10 млрд доларів. Фахівець зазначив, що ця сума еквівалентна 5-7% ВВП України. Зрозуміло, таких грошей у держави немає, і знайти їх відразу ж не вийде. Скільки років доведеться витратити на відновлення Донбасу – невідомо.

Донбас, фото: youtube

Олег Устенко вважає, що про реінтеграцію та відновлення окупованих територій після їх звільнення необхідно задуматися вже зараз. Потрібно створити спеціальний спонсорський фонд, що включає гроші інвесторів, і почати збирати необхідні кошти вже зараз, незалежно від того, скільки часу знадобиться на реінтеграцію.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, без душу і в загальних наметах: як живуть люди, що застрягли між Україною і ОРДЛО.

Як повідомляв Знай.uа, під Донецьком українські захисники накрили простих громадян потужним щитом, бойовикам Путіна буде урок.

Знай.uа писав, скандальна Штепа підозрюється у вбивстві офіцера СБУ: з'явилися секретні докази.