19 серпня в Києві зупинилося серце видатного вченого і довгожителя Бориса Патона, багаторічного президента Національної академії наук України. Про це повідомили в РНБО, сумну звістку підтвердив також президент України Володимир Зеленський.

Як зазначається, формується Державна комісія з похорону, яка вирішуватиме основні питання, оскільки у вченого фактично немає родичів.

" Металург, інженер, винахідник, науковець, викладач. Перший нагороджений званням Героя України. Академік. Геній. Легенда. Є багато слів, якими можна описати Бориса Євгеновича Патона. Однак немає таких слів, які повною мірою могли б розкрити масштаб його постаті. І масштаб тієї втрати, якої сьогодні зазнала наша країна. У віці 101 року від нас пішов великий українець. Я щиро дякую долі за те, що в житті мені випала можливість особисто поспілкуватися з Борисом Євгеновичем. Це була грандіозна особистість. Важко писати про нього в минулому часі. Мої щирі співчуття родині та близьким Бориса Євгеновича. Вічна пам'ять!"

Борис Патон народився 27 листопада 1918 року в родині професора Київського індустріального інституту, закінчив КПІ за фахом інженер-електрик. У 1953-му очолив Інститут електрозварювання імені Є. Патона.

З 1962 року по 1991-й він був президентом Академії наук УРСР, а зі здобуттям Україною незалежності став на чолі НАНУ - і перебував на цій посаді досі.

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Борис Патон - був найстарішим з академіків країни. Він автор понад тисячі наукових публікацій і понад 400 винаходів. Основні роботи Патона присвячені автоматичному і напівавтоматичному зварюванню.

Нагадаємо, що Кернес поселить харків'ян у" мурашник " замість тубдиспансеру

Як повідомляв портал "Знай.uа", під Тернополем діти прибрали гори сміття після дорослих відпочиваючих.