Добробут українців з урахуванням тіньових доходів і спотвореної статистики не гірше, ніж у білорусів. При цьому за рівнем мінімальної заробітної плати Україна значно випереджає сусідню державу.

Міф про те, що білоруси через акції протестів можуть повторити "український сценарій" і опинитися в ситуації економічного колапсу, не відповідає дійсності. Про це заявив аналітик Єгор Комов в коментарі виданню obozrevatel. За його словами, зараз економіка України нічим не поступається Білорусі.

протести в Білорусі, фото GettyImages

протести студентів на Майдані, фото Getty Images

"Якщо брати рівень ВВП на душу населення, то через високий рівень тінізації економіка України значно поступається. При цьому якщо брати бізнес-клімат, фінансову стабільність, налагоджену взаємодію зі світовими фінансовими ринками, то ми вже зробили крок вперед. Білорусь же залежить від відносин з Росією, яка постачала її довгі роки дешевою нафтою і дотувала економіку ", - розповідає Комов.

У перекладі на українську валюту, мінімальна зарплата в Білорусі становить 4156 грн (375 білоруських рублів), а середній дохід складає 13,8 тис. Грн (або 1248 рублів). Мінімальна зарплата в Україні з 1 вересня складе вже 5 тис. Грн, при цьому середня зарплата трохи нижче - 11,5 тис. Грн.

Аналітик Ігор Тишкевич, порівнюючи економічну ситуацію в Білорусі і Україні, зазначив: прості громадяни в обох країнах живуть приблизно однаково. З одного боку, у Білорусі трохи вище макроекономічні показники (такі як ВВП на душу населення), але з іншого боку, в Україні досі величезний рівень тіньової економіки, який в тому числі є джерелом доходів українців.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європейський Союз надасть фінансову підтримку народу Білорусі

Як повідомляв портал Знай.ua, білоруський диктатор виніс українському президенту "попередження"

Також Знай.ua писав, у Білорусі помер ще один учасник протестів, який отримав вогнепальне поранення в голову