У Верховній раді зареєстрували законопроєкт № 4051, який має оновити положення про дистанційну роботу. Адже вони не змінювалися з 1981 року. Про це повідомляється на сайті партії "Слуга народу".

Читайте Знай в Google News!

У законопроєкті сказано, що положення про дистанційну роботу досі регулюються радянськими актами. Очевидно, вони застарілі і не відповідають сучасним викликам на ринку праці. Новий законопроєкт вносить зміни до Кодексу законів про працю України, Закону України "Про охорону праці".

робота за ноутбуком, фото Pxhere

Зокрема, згідно з проектом закону, повинні з'явиться два самостійних види роботи: віддалена і надомна.

Популярні новини зараз

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

У віддаленій роботі людина сама обирає місце роботи та графік. У надомної роботи місце роботи є фіксованим і ви не можете його змінити без погодження з керівником.

Дистанційна робота для батьків. Працівник, який має дитину віком до 3 років, може працювати дистанційно, поки дитині не виповниться 6 років. Але за умови, якщо роботу можливо виконувати віддалено, а роботодавець має для цього ресурси та засоби.

Бюрократичні процедури будуть онлайн. Ознайомитися з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором та іншими документами роботодавця можна буде в електронній формі.

Дистанційну роботу можна поєднувати з роботою у звичайному режимі. Комбінований графік роботи роботодавець укладає з працівником і закріплює в трудовому договорі про дистанційну роботу.

Переклад гнучкий графік. Роботодавець може перевести компанію або підприємство на гнучкий режим, але повинен повідомити про це працівників не пізніше ніж за 2 місяці.

Щоб працювати дистанційно, працівникам слід бути відповідальними, самостійними, з високим рівнем самоконтролю і вмінням правильно організувати свій час.

За даними аналітичної компанії Factum Group, під час карантину 36% українців перейшли на роботу з дому. А майже 6 із 10 робітників продовжували ходити на роботу. Одна з причин цього – відсутність налагодженої системи віддаленої роботи в самій компанії. Законопроєкт № 4051, який ми з колегами по парламенту зареєстрували 4 вересня, виправить ситуацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Слуги" бажають розділити українців: "віддалена" або "надомна" робота.

Як повідомляв Знай. ua, Дніпровські школярі масово "забили" на маски і пішли у відрив 1 вересня.

Також Знай. ua писав, що SIM-картки українців "уганяють" дистанційно — як захиститися від шахраїв.