В Україні знизилися оптові ціни на огірки на 33% до 14 гривень/кг, а на виноград підвищилися на 33% до 50 гривень/кг.Про це повідомив аналітик УКАБ Іван Колодяжний.

Читайте Знай в Google News!

"Закупівельні (оптові) ціни на ринку плодово-овочевої культури протягом останніх двох тижнів (28 серпня - 11 вересня) показують різноспрямовану динаміку", - сказав він.

Зокрема, ціни на помідори збереглися на рівні 19-20 гривень/кг, при цьому огірки подешевшали майже на 33% до 14 гривень/кг.

Українці, фото Знай.ua

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

У свою чергу ціни на молоду картоплю залишилися на рівні 6-7 гривень/кг, на цибулю - на рівні 3-3,5 гривень/кг цибуля, також не змінилася вартість моркви (5,5 гривні/кг) і буряка (3-4 гривні/кг). За останні пару тижнів ціни на перець знизилися на 12-20% - перець солодкий зелений в середньому коштує 14 гривень/кг, перець жовтий солодкий - 24 гривні/кг, перець солодкий червоний - 23 гривні/кг.

Незначно зросла ціна на сливу - з 10-14 гривень/кг до 12-15 гривень/кг порівняно з 28 серпня, при цьому персики за вказаний період подорожчали майже на 28% до 30-32 гривень/кг. станом на 11 вересня вартість груш збереглася на рівні 42-45 гривень/кг, ожини - 50 гривень/кг.

Протягом останніх двох тижнів лохина подорожчала майже на 35% до 230 гривень/кг, виноград - на 33% до 50 гривень/кг. починаючи з кінця серпня ціни на дині і кавуни залишаються незмінними, в середньому кавун можна придбати за 2-2,5 гривні/кг, диню - за 4 гривні/кг.

Ціни на волоські горіхи також збереглися на рівні 150-160 гривень/кг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Дніпровський супермаркет оскандалився "золотими" котлетами.

Як повідомляв Знай. ua, у Запоріжжі злетіли ціни на продукти, які страви будемо бачити тільки у свята.

Також Знай. ua писав, що українців нагодують гречкою за ціною лобстерів, рекордне подорожчання.