3 жовтня представники "Національного корпусу" відвідали акцію німецької неонацистської партії Der III. Weg (Третій шлях), присвячену Дню німецької єдності.

Захід неонацистів пройшов невдало.

Марш мав відбутися у районі Берліна Ліхтенберґ, проте провести його неонацистам так і не вдалося. Кілька тисяч мешканців міста вийшли на вулиці на знак протесту проти присутності ультраправих у Ліхтенберзі, а кілька сотень антифашистів заблокувати маршрут ходи, повідомляє fr.de.

В результаті такої активності місцевих жителів Der III. Weg та їхні українські однодумці зробили коло лише навколо одного житлового кварталу міста.

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Участь "Нацкорпусу" в берлінському марші можна вважати дружнім візитом у відповідь. Адже представники Der III. Weg є частими гостями на марші, який "Національний корпус" щороку проводить 14 жовтня у Києві. З великою ймовірністю цьогоріч їх також можна буде побачити в колоні на Хрещатику.

Таку "дружбу" українських радикалів і німецьких неофашистів жорстко розкритикували в мережі.

Так, українець Станіслав Корнацевич, який проживає в Німеччині, засудив дії "Нацкорпусу".

"Der III. Weg - це партія відвертих неонацистів! Вони виступають як і всі праворадикали Європи за зняття санкцій з Росії, проти НАТО і ЄС. При всій повазі до Білецького - це дискредитація України та її боротьби з російськими окупантами. Неонацисти з тризубами посеред Берліна - це просто якийсь неймовірний подарунок російській пропаганді, яка давно записала "майданутих" у фашисти. Це ганьба і потрібно присікти будь-які контакти подібного роду", - написав Корнацевич у Facebook.