Українці люблять сало і вживають його будь-якої пори року. Воно містить багато поживних речовин та в розумних кількостях корисне для організму. Втім, є і небезпечне сало, яке може "нагородити" лише хворобами. Про це розповів сімейний лікар Михайло Цюрак у соціальній мережі instagram.

Сало містить багато корисних та поживних речовин, які позитивно впливають на здоров'я людини. Зокрема, в ньому містяться вітаміни А, D, Е, К, які корисні для зору, кісток, шкіри та серця. Втім, отримати користь із сала можна тільки якщо вживати його в розумних кількостях.

Сало, скріншот: YouTube

Лікар зазначає, що є види сала, які краще оминати і не купувати. Мова про копчене і смажене сало. Вони є найшкідливішими для людського організму та їх вживання збільшує ризик розвитку цілого ряду захворювань.

"Копчене та смажене сало найбільш шкідливе, при зловживанні ним неминуче збільшується ризик панкреатиту, холециститу, каміння у жовчному міхурі, збільшеного рівня холестерину в крові", - попереджає експерт.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Сало на ринку, скріншот: YouTube

Найбільш безпечним для організму вважається солоне сало, оскільки при солінні воно майже не втрачає своїх корисних властивостей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шашлик замість насолоди може принести хворобу: як зробити його безпечнішим?

Також наш портал інформував, як вживати часник, щоб "вичавити" з нього максимум користі: кілька простих правил.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, які 4 продукти дуже шкідливі для чоловіків і буквально вбивають здоров'я: багато хто вживає їх щодня.