Українці люблять сало і вживають його будь-якої пори року. Воно містить багато поживних речовин та в розумних кількостях корисне для організму. Втім, є і небезпечне сало, яке може "нагородити" лише хворобами. Про це розповів сімейний лікар Михайло Цюрак у соціальній мережі instagram.
Сало містить багато корисних та поживних речовин, які позитивно впливають на здоров'я людини. Зокрема, в ньому містяться вітаміни А, D, Е, К, які корисні для зору, кісток, шкіри та серця. Втім, отримати користь із сала можна тільки якщо вживати його в розумних кількостях.
Лікар зазначає, що є види сала, які краще оминати і не купувати. Мова про копчене і смажене сало. Вони є найшкідливішими для людського організму та їх вживання збільшує ризик розвитку цілого ряду захворювань.
"Копчене та смажене сало найбільш шкідливе, при зловживанні ним неминуче збільшується ризик панкреатиту, холециститу, каміння у жовчному міхурі, збільшеного рівня холестерину в крові", - попереджає експерт.
Ухилянтам змінять штрафи вже влітку: які оновлення будуть у "Резерв+"
Нові умови відстрочки: які обставини більше не врятують від мобілізації
Боржникам за комуналку готують механізми примусу: як мотивуватимуть платити
У пенсіонерів заберуть 30% від виплати: кому ПФУ не повністю зарахує кошти
Найбільш безпечним для організму вважається солоне сало, оскільки при солінні воно майже не втрачає своїх корисних властивостей.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, шашлик замість насолоди може принести хворобу: як зробити його безпечнішим?
Також наш портал інформував, як вживати часник, щоб "вичавити" з нього максимум користі: кілька простих правил.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, які 4 продукти дуже шкідливі для чоловіків і буквально вбивають здоров'я: багато хто вживає їх щодня.