Шахраї почали використовувати ім'я "Нової пошти" для схем в інтернеті. Мова йде про різдвяний розіграш, за допомогою якого аферисти збирають інформацію про довірливих людей.

Про це компанія пише на своєму сайті.

Нова Пошта. Фото: скрін youtube

Як зазаначають у "Новій пошті", зараз у Viber та Telegram шириться велика кількість оголошень про різні розіграші, де шахраї користуються іменами відомих компаній.

Таким чином, вони збирають всю інформацію про довірливих людей, для того щоб використовувати її у своїх злочинних схемах.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Нова пошта", фото: Знай.ua

Цього разу у повідомленнях йшлося про ялинки нібито від "Нової пошти" та відомого виробника напоїв поширили популярні телеграм-пабліки "Повітряна тривога", "Ракетна небезпека", "Вибухи та бавовна", "Тривога України/Радар", "Допомога українцям", "NATSYK CHANNEL", "Київ Сьогодні" та інші.

Поштомат, фото Нової пошти

"Нова пошта" не має ніякого відношення до цього оголошення. Всі телеграм-пабліки, які поширюють цю інформацію, допомагають шахраям обманювати людей. На жаль, більшість телеграм-каналів сьогодні анонімізовані, вони свідомо використовують згадку про компанію як клікбейт у рекламі, за яку беруть гроші, та чим вводять в оману своїх підписників", — йдеться у повідомленні.

У компанії закликають українців бути більш уважними, не поширювати неперевірену інформацію та довіряти лише інформації з офіційного сайту "Нова Пошта".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, потрібно знати кожному: у "Новій пошті" попередили про новий вид шахрайства.

Також наш портал інформував, "Шарашкіна контора брехунів!": клієнтка "Укрпошти" застерігає від послуг пошти: "крадуть посилки навіть для дітей переселенців!"

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Це знущання": українець розповів, як "Нова пошта" здирає чималі гроші за посилки для військових.