Нумізматика витончена справа, яка цікавить багатьох українців. Звичайні копійки, які ви звикли бачити в гаманцях або скарбничках можуть виявитися рідкісними екземплярами.

Саме за них, колекціонери готові викласти чималенькі суми. Експерти ресурсу "Монети-ягідки" розповіли, які особливості є в 2 копійках 1994 року.

Монета номіналом 2 копійки. Фото: Youtube

Ціна на цю копійку стартує від 4500 гривень. 2 копійки вийшли з обігу, але у деяких українців вони все ж збереглися.

За інформацією фахівців, 2 копійки 1994 року різновиду 2, можна продати за вартістю до 4500 гривень. Ця монета досить пізнавана – у неї широкий кант на лицьовій стороні.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

При карбуванні аверсу цієї монети був використаний штемпель від 10 копійок 1994 року. Діаметр штемпелів для 10 копійок був менший ніж для 2 копійок, тому в результаті вийшов широкий кант. Такий різновид копійок, експерти називають "перепутка".

2 копійки 1994 року. Фото: Монети-ягідки

Досить цінними є монети 2 копійки 1996 року з алюмінію з різновидом АА. Їх можна продати цінителям за 800-1000 гривень. Такі ж монети, але з не магнітним металом цінують вище – їх можна продати за 1700 гривень. Ці монети входили до колекційного тиражу Національного Банку України. Вони можуть зустрічатися не тільки в наборах, але і в обігу.

2 копійки 1996 року, скріншот: соцмережі

2 копійки 2003 року можна продати до 5000 гривень. Такі монети нумізмати також відносять до рідкісних – їх карбували невеликим тиражем.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, подати заявку до 28 грудня: українцям пропонують фінансову допомогу на зимовий період

Раніше портал Знай інформував, не проґавте шанс: ПриватБанк виплатить українцям по 1000 гривень

Також наш портал повідомляв, пенсіонери можуть залишитися без виплат – "уріжуть" до 50%