Кава - популярний напій, який при помірному споживанні здатний принести чимало користі організму. Зокрема, знизити ризик передчасної смерті та запобігти розвитку деяких захворювань. Про це пише інформаційний портал ua-novosti.

Американські вчені дійшли висновку, що кава може знизити ризик передчасної смерті на 12%. Таку властивість пов'язують із впливом кофеїну на клітини мозку та центральну нервову систему.

Кава, фото: Знай.ua

Зокрема, регулярне споживання кави допомагає у профілактиці хвороби Альцгеймера та Паркінсона, а також знижує ризик розвитку діабету та раку печінки. Такий ефект на організм мають антиоксиданти та кофеїн, які містяться в напої.

Втім, досягти лікувального ефекту кави можна тільки якщо не зловживати ним. Рекомендується випивати кілька чашок на тиждень, а чи не день. При цьому варто вживати натуральний та якісний продукт.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Кава, фото: Знай.ua

Кавоманам слід пам'ятати, що напій має сечогінний ефект і навантажує нирки. Випиваючи більше трьох чашок на день можна нашкодити організму. Наприклад, при такому інтенсивному вживанні кави разом із рідиною з організму можуть вимиватися вітаміни.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, улюблений напій може призвести до непередбачуваних наслідків: лікарі попередили, коли він може зашкодити.

Також наш портал інформував, багато навіть не підозрюють: чому небезпечно налягати на консервацію в зимовий період.

Крім того, ми писали, важливі продукти, які врятують вашу шкіру від зморшок зі старінням: будете молоді, як ніколи.