Омбудсмен Дмитро Лубинець розкритикував Волинський ТЦК за те, що не допускають туди адвокатів. За його словами, адвокатів пускають навіть у місця позбавлення волі, то чому так складно потрапити до ТЦК?

Нещодавно Волинський ТЦК заявив, що адвокати заважають процесу мобілізації та медичним оглядам, посилаючись на специфіку процедур, яка потребує участі лише фахівців. Вони побоюються, що присутність адвокатів порушить об'єктивність та незалежність цих процесів, які є важливими для національної безпеки.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Однак Лубинець нагадав, що Конституція України гарантує кожному право на юридичну допомогу, навіть за умов воєнного стану:

"Моє Представництво у Волинській області прокоментувало цю ситуацію, нагадавши, що згідно зі статтею 59 Конституції України кожен має право на професійну юридичну допомогу. Ніхто в Україні не може бути позбавлений такого права навіть в умовах воєнного стану."

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Він підкреслив, що обмеження цього права є неприпустимим, і направив лист до ТЦК з проханням роз'яснити ситуацію та захистити права громадян.

"Згідно зі статтею 59 Конституції України, кожен має право на професійну юридичну допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безкоштовно. Кожен вільний у виборі захисника своїх прав, у тому числі і військовозобов'язаних. права неприпустимо відповідно до частини 2 статті 64 Конституції України."

Нагадаємо, Харківський ТЦК зламав систему: судді відмовляються судити хабарників із ВЛК

Раніше ми писали, бойовий командир показав, кого ТЦК відправляє на фронт: "Ледве ходять, непритомніють..."

Крім того, Знай.ua повідомляв, не пройшов бойову підготовку, а вже відправляють на фронт: як за законом вийти із ситуації