В офісі радіо "Шансон" висить табличка "Тут розмовляють українською" і все б нічого, але розмістили її на дверях туалету. Дана ситуація викликала обурення у відомої української письменниці та активістки Лариси Ніцой. Відповідний допис з'явився на її особистій сторінці у Facebook.

"Чуєте, радіво Шансон? Днями до вашого офісу заходила одна моя знайома у справах. Вийшла шокована. Каже, у вас на дверях туалету (!), не на дверях кабінетів, не на дверях входу, не на стінах, не на... на дверях туалету висить табличка "Тут розмовляють українською". Це правда?", - написала Ніцой. Лариса Ніцой

Скріншот: facebook.com/Лариса-Ніцой

"Таке цькування, зневага і приниження розгортається ще дужче. Мова — маркер нашого суспільства, а відтак — нації. Становлення її не є миттєвим. Шлях пошуку, формулювання національної ідеї та її втілення, усвідомлення ведеться саме обраною мовою. Не безболісний це процес, обране потрібно захищати, відстоювати. Наша мова —українська. Це має дійти до кожного, хто відчуває себе українцем (даруйте за нагадування прописних істин)", - реагують у коментарях.
Люди зауважують, що таку зневагу до української мови не можна пробачити і пропустити повз вуха. Дехто вважає, що тут потрібен солідний штраф: "Штраф такий, щоб рік безкоштовно прийшлося працювати. Тільки так.", "Промовчати то прийняти зневагу до державної мови. Не можна цього допустити!".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО хочуть екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера": "Плацдарм для дій проти нашої країни"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також Знай.uа" писав, українські міста бунтують проти посилення карантину — яка ситуація в червоних зонах