На місці трагедії в Чугуєві Міністр оборони Андрій Таран дав короткий брифінг для преси. Вчора, приблизно о 20:50 на відстані близько 2 кілометрів від військового аеропорту сталося падіння літака АН-26 ЗС України. Екіпаж виконував штатний політ з навчання курсантів штурманській справі. Про це повiдомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Читайте Знай в Google News!
Повідомляється, що командир корабля мав наліт близько 800 годин. Планувалося зробити до 10 злетів і посадок по 15 хвилин кожна. Все це в період з 18:30 до 23 годин, відпрацьовуючи стандартну процедуру навчання. Літак оглядався технічними фахівцями після кожної посадки, після чого злітав знову. Однак близько 20:38 за місцевим часом, командир корабля зв'язався з диспетчером і заявив про неполадки з лівим двигуном.
При цьому, він був в цілому спокійний і готовий до посадки літака на одному двигуні, так як це передбачено технічними регламентами.У той час видимість була ясною, вітер — мінімальний. З моменту оповіщення про неполадки пройшло близько 8-9 хвилин, коли командир корабля сказав диспетчеру про готовність до посадки.
Але через пару хвилин літак зник з радарів, впав на землю і загорівся. Рятувальники продовжують розбір конструкцій літака і пошук "чорних ящиків" на місці трагедії. "Тільки після їх розшифровки можна буде більш точно говорити про те що сталося з АН-26", — заявив Геращенко.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в катастрофі військового літака в Чугуєві загинуло 22 людини, рятувальники продовжують пошуки.

Як повідомляв "Знай.ua", над київським небом засікли військові літаки, відео розлетілося по мережі: "це американці"

Знай.ua писав, по Росії прокотився потужний землетрус - бомбило до Байкалу, вчені б'ють на сполох.