Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський пояснив українцям, як відрізнити коронавірус від грипу та ГРВІ. Відомий педіатр на своєму сайті зазначив, що при COVID - 19 втрата нюху у людини вважається ключовою ознакою, а також пояснив, чому це відбувається.

Читайте Знай в Google News!

Комаровський пояснив, що безліч досліджень було проведено щодо втрати нюху і смаку у пацієнтів. З'ясувалося, що вірус вражає нервові клітини, які сприймають смак і запах.

"І ось запалюються ці самі помічники нейронів, а в них міститься величезна кількість ферменту, який відкриває дорогу вірусу", - сказав Комаровський.

Доктор особливо зазначив, що зникнення нюху і смаку при відсутності нежиті дуже характерно саме для коронавірусу. Адже при грипі теж часто пропадає нюх, але це трапляється з інших причин: закладений ніс, нежить, набряк слизової і набряк клітин, чутливих до запахів.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Тому саме цей симптом може вважатися діагностичним, тобто тест" чим це пахне?"набагато точніше, ніж будь-яка термометрія", - запевнив Комаровський.

Педіатр запропонував такий спосіб виявлення коронавірусу на практиці: "якщо ви вчитель в школі або відповідаєте за проведення термометрії і допуск до роботи на своєму підприємстві, то потріть ганчірочку часником і питайте щоранку всіх, у кого підвищена температура, чим вона пахне".

"якщо розрізняє запах, то слава Богу, банальне ГРВІ, пішли вчитися або працювати, якщо ні - відправляємо додому", - порадив доктор.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Супрун розповіла, чому місцеві вибори не для всіх, як бути людям з порушенням зору і на інвалідних візках.

Як повідомляв Знай. ua, Комаровський запропонував українцям Найдешевший тест на коронавірус.

Також Знай. ua писав, що Комаровський пояснив, чи можна змінити "важких" дітей, непослух перестане бути проблемою.