Щойно Україна оговталась після потужних опадів і повеней, як знову синоптики прогнозують погодні потрясіння. Про це повідомляє Гідрометцентр.

12-13 липня у східних, південних та Дніпропетровській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 13 липня в Україні, крім західних областей, грози, в східній частині подекуди град, у центральних, південних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Гідрометцентр оцінив ризики у II рівень загрози (помаранчевий).

Впродовж 12-13 липня, внаслідок опадів, місцями значних, на річках Закарпаття, басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), Прута i Сірету очікується підвищення рівнів води на 0,2 – 1,3 м над рiвнями 11 липня на 8 год. в межах русел річок без негативних наслідків.

Погода, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

На фоні підвищеної водності на р. Стрв'яж біля с.Луки (Самбірський р-н Львівська обл.) можливий початковий вихід води на заплаву.

На решті території України очікується спекотна погода. У південних і східних областях нашої країни буде світити яскраве і спекотне сонце. Повітря тут прогріється до 28-33 градусів вище нуля. Опадів у регіонах не очікується. Зате на півночі і в деяких центральних областях пройдуть сильні дощі. Висока ймовірність гроз та шквалів.

Жителям Києва також рекомендується взяти з собою парасольки. Спочатку вони допоможуть від палючого сонця, яке буде світити в першій половині дня, а потім захистять від вечірньої зливи. Температура повітря у Києві складе 28-30 градусів вище нуля.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше!

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, коли літо "буде пекти"на повну – синоптик назвав найспекотніший місяць 2020 року.